Čestitke sa Grbavice

FK Željezničar čestitao 6. april, Dan grada Sarajeva

Danas se obilježava 6. april, Dan grada Sarajeva.

Najvažniji je to dan u historiji Sarajeva, grada koji je uvijek važio za grad sa dušom i srcem i koji je prošao najteže trenutke, ali ipak opstao.

Ovaj datum svim građanima Sarajeva FK Željezničar je čestitao  Dan grada Sarajeva.

"Za sve Sarajlije i one koji vole Grad, Grbavica je jedan od simbola Sarajeva. To je postala zahvaljujući i Željezničaru, najuspješnijem bosanskohercegovačkom fudbalskom klubu. Ono što ovog nekadašnjeg jugoslovenskog i višestrukog šampiona Bosne i Hercegovine izdvaja od drugih jeste fanatična privrženost klubu njegovih navijača, te sportski duh i vrijednosti kojima već skoro čitavo stoljeće obogaćuje  Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu", istakli su iz FK Željezničar.

"Dok je Željin stadion bio pod opsadom, snovi o slobodi pretakali su se u snove o utakmicama nasljednika legendarnog Ivice Osima na istom terenu. Zahvaljujući braniteljima Grada, među kojima su bili i navijači Želje predvođeni hrabrim Dževadom Begićem Đildom, snovi su postali java. Od tada je između ljubavi prema Gradu i ljubavi prema Želji stavljen vječiti znak jednakosti", piše fkzeljeznicar.ba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.