Poraz Zvezde u Istanbulu

Zvezda nije uspjela: Darussafaka u četvrtfinalu Eurolige

Košarkaši turske Darussafake plasirali su se u četvrtfinale Eurolige nakon današnje pobjede protiv Crvene Zvezde na domaćem parketu sa 78:62 u okviru 30. kola.

Bila je ovo utakmica koja je direktno odlučivala o putniku u četvrtfinale ovog takmičenja, a Darussafaka je odigrala bolji meč te su na kraju uspjeli da slave pobjedu.

Domaći su odlično ušli u utakmicu i odmah su napravili seriju od 10:0. Tu prednost su održavali do kraja prve dionice te su na mali odmor otišli sa prednošću 25:14. Druga četvrtina donijela je izjednačenu košarku i na kraju je bilo 18:18 pa je Darussafaka otišla sa 11 poena prednosti na poluvrijeme.

Zvezda je odigrala veoma dobru treću dionicu te su se sjajnom serijom u napadu uspjeli približiti na samo minus 3 u jednom trenutku, ali Darussafaka je ipak uspjela da se pribere pa su u posljednjoj dionici ponovo bili bolji i na kraju nisu dozvolili gostima iz Beograda da preokrenu rezultat.

Domaće je do trijumfa vodio sjajni Brad Wanamaker sa 22 poena, dok je Ante Žižić dodao 11. Kod poražene ekipe Ognjen Kuzmić je imao 14, a Charles Jenkins 12.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.