Razočaravajući rezultati

Guardiola: Ova sezona mi je velika lekcija

Pep Guardiola u svojoj debitantskoj sezoni u Premier ligi na klupi Manchester Cityja nije ostvario rezultate koji su se od njega očekivali.

City odavno nema šansi za titulu prvaka Engleske, a upitan je i plasman u Ligu prvaka naredne sezone.

Guardiola je za britanske medije govorio o svojoj prvoj sezoni u Engleskoj, koju je nazvao dobrom lekcijom za vrijeme koje dolazi.

"Ova sezona mi je velika lekcija. Moramo biti iskreni prema sebi i priznati da trenutno nismo dovoljno dobri da se ravnopravno takmičimo za titulu u Premiershipu. U budućnosti će definitivno biti bolje", rekao je Guardiola.

Manchester City do kraja sezone ipak može osvojiti trofej i to FA Kup, dok će u ligi voditi veliku bitku sa Arsenalom i Unitedom za plasman u Ligu prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.