Odlučujuće utakmice za Kraljeve

Raspored Reala u narednih 20 dana je nevjerovatan

Ekipa Real Madrida jučer je na domaćem terenu remizirala protiv Atletico Madrida (1:1) u okviru španske La Lige.

Bila je to samo prva u nizu teškim utakmica za Kraljevski tim u aprilu mjesecu, a prvi test nisu prošli baš onako kako su željeli. 

Kada Zinedine Zidane pogleda raspored za narednih 20 dana, odnosno do kraja ovog mjeseca, jasno mu je da će se upravo u te tri sedmice odlučivati kompletna sezona. 

Naime, Real nakon jučerašnjeg remija protiv Atletica gostuje kod Bayern Minhena u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona, a par dana kasnije gostuju kod Sportinga iz Gijona u okviru La Lige. Tri dana poslije toga ih čeka revanš protiv Bayerna, a samo pet dana poslije toga na Bernabeu dočekuju Barcelonu u najvećem španskom derbiju. 

Poslije tog niza slijede dvije ipak lakše utakmice jer Kraljevi krajem mjeseca gostuju kod Deportiva i dočekuju Valenciju.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.