Foto: EPA

Argentinac priznao

Zabaleta: Silva je za mene najbolji igrač u historiji Cityja

Endin Čaušević

Argentinski fudbaler Pablo Zabaleta za engleske medije otkrio je ko je prema njegovom mišljenju najbolji igrač Manchester Cityja u historiji.

City je jučer na domaćem terenu savladao Hull sa 3:1, a svoju 300. utakmicu u dresu engleskog kluba odigrao je David Silva. Nakon meča Zabaleta je govorio za engleske medije, te je dao zanimljivu izjavu o španskom reprezentativcu.

"Mogao bih govoriti od Davidu Silvi cijeli dan jer ga mnogo volim. Za mene je on najbolji igrač u historiji Manchester Cityja. Moram da kažem da mi je najdraži igrač trenutno u ekipi", rekao je Zabaleta, te dodao:

"Vjerujem da sam sretan što imam priliku da igram sa Silvom jer je on fenomenalan igrač. Imao sam šansu da u karijeri igram sa mnogim velikim igračima, no David se izdvaja. Nevjerovatno kakvu viziju on ima kada igra fudbal, to je ono što uživam da gledam".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.