Bh. teniser na 70. mjestu

Napredak Damira Džumhura na ATP listi

Midhat Šljivak

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur napredovao je na novoj ATP listi koja je objavljena danas.

Iako je u protekloj sedmici imao obaveze prema nacionalnom timu, te nije igrao turnire, Damir je ostvario napredak na ATP listi. Sada je Džumhur 70. teniser svijeta, što je tri pozicije bolji plasman u odnosu na prošlosedmičnu listu.

Mirza Bašić je pao za jednu poziciju. Sada je 25-godišnji bh. teniser na 171. mjestu, a ostalih bh. tenisera nema među 200 najboljih.

Što se tiče samog vrha liste tu promjena nije bilo. Andy Murray i dalje predvodi najbolje ispred Novaka Đokovića i Stana Wawrinke.

Jedina promjena među prvih 35 tenisera svijeta je ona između Nicka Kyrgiosa i Jacka Socka. Australac je skočio na 15. mjestu, a Amerikanac je pao na 16. poziciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.