Foto: NK Rijeka

Iako imaju četiri boda prednosti

Kladionice ne vjeruju da će Rijeka biti prvak Hrvatske

Iako Rijeka ima četiri boda više od Dinama i igra sezonu bez poraza, kladionice je ne vide kao prvog favorita za titulu prvaka Hrvatske.

Nakon subotnjeg remija (1:1) sa Dinamom na Rujevici, svjetske kladionice su promijenile koeficijente na prvaka, a u prvog favorita je (neočekivano) promovisan klub sa Maksimira.

Koeficijent na Dinamo iznosi 1.70, a na Rijeku 2.10, što je promjena u odnosu na proteklih nekoliko mjeseci kada su Riječani bili prvi favorit.

U jednom trenutku, kvota ja Rijekino osvajanje titule bila je samo 1.50 i to nakon remija sa Dinamom na Maksimiru (1:1), a tada je na Dinamo kvota bila 2.30. Međutim, sada je opet došlo do promjene.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Borba za prvaka Hrvatske nikada u posljednjoj deceniji nije bila zanimljivija. Nakon 27 odigranih kola, Rijeka je prva sa 69 bodova dok Dinamo ima 65, a do kraja ima da se odigra još devet utakmica.

Prvak bi se mogao odlučivati u posljednjem, 36. kolu kada je na rasporedu veliki derbi dva jedina kandidata za titulu koji će se igrati na Maksimiru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.