Na terenu proveo 82 minute

Krpićev AIK došao do prve pobjede u sezoni

AIK iz Štokholma je u 2. kolu švedske lige kao gost savladao Elfsborg sa 2:1 i tako došao do svoje prve pobjede u sezoni.

Prvi gol na utakmici viđen je u 26. minuti kada je Goitom doveo AIK u vodstvo od 1:0, da bi deset minuta kasnije Frick poravnao na 1:1.

Dvije minute igre u nastavku bile su potrebne AIK-u da dođe do novog vodstva, a ovog puta je strijelac bio Nyholm. Na kraju se ispostavilo da je to bio konačan rezultat susreta.

Mjesto u prvoj postavi AIK-a ponovo je imao Sulejman Krpić. Bivši napadač Slobode je na terenu proveo 82 minute, kada ga je zamijenio Markkanen.

AIK se trenutno nalazi na četvrtom mjestu na tabeli sa četiri osvojena boda, koliko imaju i Goteborg, Orebro i Halmstadt koji zauzimaju tri prve pozicije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.