Bh. studenti napravili 355 „umjetničkih djela“

O. Lekić

Završene su prijave za Red Bull Doodle Art, svjetski projekat koji je dao šansu za 50.000 studenata iz 40 zemalja da se takmiče u kreativnom škrabanju.

Studenti iz BiH su napravili 355 veoma zanimljivih radova koji su dostupni za pregled i glasanje na ovom linku.  

On line glasanje za najbolje radove će trajati do petka 14.4.2017. godine, kada će 20 radova sa najviše glasova ući u finalni izbor. Članovi žirija iz nekoliko umjetničkih akademija će od 20 radova izabrati najbolji koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na svjetskoj virtualnoj izložbi. 

Pobjednik iz BiH će putovati na svjetsko finale Red Bull Doodle Art 2017, na uzbudljivoj lokaciji gdje će steći novo iskustvo virtualne stvarnosti. Finalna remek-djela biće izložena u Globalnoj virtualnoj galeriji, gdje ljubitelji umjetnosti mogu u potpunosti doživjeti škrabotine u virtualnoj stvarnosti iz cijelog svijeta! Svjetski pobjednik će biti odabran od strane žirija.

Trenutni poredak na Bh galeriji pokazuje da škrabotina Ante Marića iz Mostara ima najviše glasova, a prate ga Nataša Bajić i Mile Mičić iz Banjaluke. Pogledajte galeriju naših studenata i glasajte za najbolju škrabotinu po vašem izboru na ovom linku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.