Polufinale Kupa BiH

Sarajevo protiv Mladosti, Široki spašava sezonu protiv Želje

Prve polufinalne utakmice četvrtine finala Kupa BiH bit će odigrane danas na stadionima Koševo i Pecara.

Nakon remija u prvenstvu sa aktuelnim prvakom Zrinjskim (0:0), Sarajevo će ovoga puta na najvećem bh. stadionu odmjeriti snage sa ekipom Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Radi se sigurno o jako neugodnom protivniku na čijoj klupi je iskusni Husref Musemić, međutim računica Sarajlija je jasna - već u prvom meču osigurati put do finala. 

"Atmosfera je uobičajeno dobra, radna i zabavna. Utakmica je izuzetno važna jer je naš cilj u Kupu ići do kraja. Favorita u Kupu nema, maksimalno smo ozbiljni i motivisani, mada moram naglasiti da smo u ritmu koji je zaista težak. Nadam se da ćemo ostvariti rezultat s kojim ćemo malo mirniji ići na revanš", kazao je uoči utakmice pomoćni trener Zijad Švrakić, dodavši: 

"Mladost je klub koji je stasao i ekipa koja je dobro vođena. Opasni su i ne očekujemo lagan posao. Oni imaju stopostotan respekt s naše strane, ali se nadam da ćemo se na kraju radovati. Pomalo se bojim umora, jer igrači u BiH baš nisu navikli na ritam srijeda-subota. Ali to ne može biti opravdanje, jer je svim klubovima tako", podvukao je. 

Posljednji međusobni okršaji između ova dva kluba okončani su remijem u Doboju kod Kaknja (0:0), te pobjedom Sarajeva na Koševu (4:3). 

Izrazito zanimljiva utakmica nas očekuje i na Pecari, gdje će se Široki Brijeg kao domaćin suprotstaviti favorizovanom Željezničaru. Širokobriježani koje vodi Goran Sablić su podigli formu i sve karte su bacili na Kup. 

"Fokusirani smo samo na ovu utakmicu. Za prolazak u finale treba biti perfektan s naše strane u obje utakmice, a pogreške u odbrani, i u napadu moramo svesti na najmanju moguću mjeru", kazao je Sablić, koji protiv najtrofejnijeg bh. kluba neće moći računati na Ćorića, Sivrića i Sesara. 

Uoči utakmice oprezan je i Slavko Petrović. Srbijanski trener ima na umu da je Široki Brijeg nanio prvi poraz Željezničaru još od augusta prošle godine. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Protiv Širokog Brijega ćemo dati sve od sebe da pokušamo izvući povoljan rezultat koji nam daje nadu za ulazak u finale. Oni su zadnjih nekoliko utakmica odigrali kvalitetno, naročito u fazi napada, međutim zna se da protiv nas nije lako igrati i napraviti šansu. Vjerujem da možemo odigrati kvalitetnije od njihovih protivnika i idealno bi bilo kada bismo postigli gol ili dva." 

Obje današnje utakmice počinju u 18:00 sati. Na centru u Širokom Brijegu će biti Edin Jakupović, dok je čast da dijeli pravdu na Koševu pripala Draganu Petroviću. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.