Liga za opstanak

Rizvanović i Šećerović propuštaju Vitez zbog kartona

Dino Kurbegović

Fudbaleri Mladosti nakon sjajnih rezultata u prvoj utakmici polufinala Kupa BiH okreću se obavezama u Premijer ligi, odnosno Ligi za opstanak.

Kakanjci će u subotu na svome terenu dočekati ekipu Viteza, te će pokušati da nastave s dobrim igrama.

Mladost ima 28 bodova i skoro je matematički obezbjedila opstanak, a za kora bliže tome cilju biće im potrebna i pobjeda protiv Viteza, koji se lošim rezultatima doveo u nezgodan položaj, te će se do kraja sezone grčevito boriti za opstanak.

Šef struke Husref Musemić za utakmicu protiv Viteza neće moći računati na kartonirane Mirzu Rizvanovića i Adnana Šećerovića. Rizvanovića će na desnom beku vjerovatno mijenjati Galić, dok će poziciju lijevog beka, koju je igrao Galić zauzeti Hrelja. Šećerovića će u veznom redu mijenjati Musić, koji je dobro odigrao u srijedu protiv Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost i Vitez su ove sezone igrali dva puta, u Vitezu je utakmica završena neriješeno 1:1, dok je u Doboju kod Kaknja Vitez slavio rezultatom 1:2.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.