Čelik igra ključnu utakmicu, Olimpik na teškom ispitu

Liga za opstanak, 3. kolo

Čelik igra ključnu utakmicu, Olimpik na teškom ispitu

Klubovi koji nastupaju u Ligi za opstanak će u subotu i nedjelju igrati utakmice 3. kola, koje će biti izuzetno važne.

Posebno se to odnosi na duel Metalleghea i Čelika, koji se u nedjelju igra u Banjaluci. Tim iz Jajca trenutno ima pet bodova prednosti u odnosu na Zeničane i eventualnom pobjedom bi se doveo u odličnu situaciju da zadrži bodovnu prednost u preostalih sedam kola, te tako ostane u ligi.

S druge strane, Čeliku će ovo biti ključna utakmica i crveno-crni će dati sve od sebe da izvuku barem jedan bod, s tim što je njihov imperativ pobjeda, jer više nema šta da se čeka.

Za klub kao što je Čelik bi ispadanje u niži rang bilo ravno katastrofi, a utakmica sa Metallegheom bi trebala pokazati koliki su trenutni dometi kluba sa Bilinog polja.

Olimpik u ovom kolu ima također vrlo zahtjevan zadatak. Tim sa Otoke će gostovati ekipi Mladosti u Doboju kod Kaknja i ovo će biti jedna od posljednjih prilika da se nekadašnji osvajač Kupa BiH vrati u ravnopravnu borbu za opstanak. Olimpik je trenutno posljednjeplasirani tim na tabeli sa 14 osvojenih bodova, dok Mladost ovu utakmicu dočekuje prilično rasterećeno zbog toga što se nalazi u sigurnoj zoni sa dobrom bodovnom zalihom u odnosu na timove iz zone ispadanja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo bi trebalo biti i u Vitezu, gdje će istoimena ekipa domaćina odmjeriti snage sa Širokim Brijegom. Vitezu bi pobjeda mnogo značila u borbi za opstanak, dok su Širokobriježani mislima već na utakmici polufinala Kupa protiv Željezničara koja se igra u srijedu. Jasno je da domaći tim ima veći motiv u ovoj utakmici, a trener gostiju Goran Sablić će u Vitezu najvjerovatnije 'promiješati karte' i priliku dati nekim mlađim igračima koji do sada nisu imali preveliku minutažu.

Utakmice Viteza i Širokog Brijega te Mladosti i Olimpika igraju se danas s početkom u 16 i 16:30 sati, dok Metalleghe i Čelik svoj meč igraju u nedjelju od 16:30.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti