Oglasili se iz NK Metalleghe BSI

"Gospodine Kasumoviću, niste nam upropastili Uskrs"

Samir Mlaćo

Nogometaši Metalleghea iz Jajca proteklog vikenda slavili su veoma važnu pobjedu nad Širokim Brijegom (1:0).

 Jajčani su tako došli do 26. osvojenog boda te su sada prestigli i NK Vitez, te zadržali prednost nad Čelikom od pet bodova.

Nakon tog meča Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice poslao je pismo predsjedniku N/FS BiH te upozorio na kako kaže "sumnjive" rezultate, misleći prije svega na subotnju pobjedu Jajčana u Širokom Brijegu, te nešto ranije protiv Zrinjskog u Mostaru.

Danas su se saopćenjem za javnost oglasili iz NK Metalleghe BSI, a prenosimo ga u cijelosti:

"Gospodine Kasumoviću, niste uspjeli u namjeri, niste nam upropastili Uskrs…

Bez argumenata etiketirate klub koji se diči svojom kratkom, uspješnom i časnom poviješću  (četiri puta prvak u sedam godina postojanja).

Klub koji je u sedam godina prošao sve nivoe natjecanja i došao do petog, najvišeg nivoa BH nogometa- Premijer lige.

Ne znamo odakle crpite pravo da bez prav(n)ih argumenata, zasnovanih na čvrstim dokazima, prozivate sportski kolektiv koji je napravio  jedan takav uspjeh i to uspjeh koji bi trebao i mogao  biti obrazac i/ili primjer za druge sportske kolektive koji namjeravaju da bez utjecaja politike i politikanstva, isključivo na temelju rada, profesionalnih znanja  i zalaganja dostignu zavidne uspjehe.

Gospodine Kasumović,  naš klub ispunjava sve svoje obveze kako prema državi tako i prema svojim uposlenicima, igračima i osoblju. Ne stidimo se što funkcioniramo na takav način, naprotiv, ponosimo se.

Ponosimo se i našim prvim timom. To je tim koji dobija i gubi utakmice. Radujemo se poslije svake pobjede, analiziramo svaku izgubljenu i iz nje izlazimo još jači. Nikada ne tražimo krivca za loš rezultat u nekom drugom, ne kukamo na sudije i suđenje, a protivniku čestitamo i stisnemo ruku.

Uprava NK Čelik, kluba koji volite i u čiju ste obranu stali, prije neki dan je zatražila javnu ispriku od lica koji su ovaj klub prozvali i optužili za nečasne radnje…

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Javnu ispriku i mi tražimo od Vas, ili ispriku ili dokaze kojim ćete potvrditi  sve teške optužbe koje ste, između ostalih, iznijeli i na račun našeg kluba.

Pokažite odgovornost za izgovoreno i budite dostojni funkcije koju obavljate na ovaj ili onaj način.“, stoji u saopćenju Uprave NK Metalleghe BSI iz Jajca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.