Bundesliga

Bayern se spašavao protiv Mainza, Ibišević srušio Wolfsburg

E. Škorić

U Minhenu dosta efikasan meč, a na kraju je Bayern remizirao s Mainzom (2:2).

Počelo je golom Bojana Krkića u trećoj minuti, ali radost Mainza ubrzo je prestala. Arjen Robben je u 16. minuti pogodio za 1:1, a onda se povrijedio David Alaba kod domaćih i očigledno će pauzirati duži period.

Pet minuta prije odlaska na odmor Kimmich je skrivio penal, a Borinski pogodio za novo slavlje Mainza. Ipak, u nastavku je Bayern golom Thiaga Alcantare došao do 2:2 i na kraju boda. 

Bh. reprezentativac Vedad Ibišević je u 59. minuti pogodio za pobjedu Herthe nad Wolfsburgom, dok je Darmstadt nastavio da sanja čudo, pa je pobjedm u Hamburgu (2:1) i dalje matematički u igri za ostanak.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tim Marija Vrančića slavio je s 2:1 uz golove Sulua i Platte a Werder je velikimm preokretom slavio s 4:2 u Ingolstadtu. Frankfurt je s 3:1 pobijedio Augsburg. 


ibis gol by goloviliga
Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.