Holandsko prvenstvo

PSV u velikom derbiju savladao Ajax

Fudbaleri PSV-a slavili su pobjedu danas na domaćem terenu u velikom holandskom derbiju protiv Ajaxa sa 1:0 u okviru 32. kola holandskog prvenstva.

Ekipa Ajaxa bori se ove sezone za titulu šampiona sa Feyenoordom, a čini se kako bi ovaj poraz mogao da bude i presudan u toj trci.

Jedini pogodak danas je za ekipu PSV-a postigao Locadila i to u 25. minuti susreta. 

PSV se približio Ajaxu nakon ove pobjede na samo minus tri te imaju još uvijek šanse da ih prestignu na drugoj poziciji. To bi značilo da će se oni plasirati u kvalifikacije za Lig prvaka. S druge strane, Ajax još uvijek ima teoretske šanse za titulu, jer zaostaju četiri boda za liderom Feyenoordom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.