HNL

Dinamo pao u Koprivnici, Rijeka na korak od naslova

Edmir Škorić

Dinamo je u 30. kolu HNL-a gostovao u Koprivnici kod Slaven Belupa i na kraju je poražen s 2:1.

Dinamo nije imao pravo na kiks, ali upravo to se dogodilo. Modri u Koprivnici nisu pokazali svoje pravo lice i na kraju su bez ijednog boda napustili stadion.

Slaven je bio bolji u prvom dijelu, a bolju igru krunisao je golom Hebera u 43. minuti, koji je nezaustavljivim udarcem matirao Livakovića.

Na poluvremenu su igru napustili bh. reprezentativac Armin Hodžić, Pavičić i Sammir, a ušli su Amer Gojak, Olmo i Guilherme. 

Dinamo je igrao puno bolje u nastavku, no ni to nije bilo ni približno dobro kako hrvatski prvak zna da igra. Ipak, na čudan način je u 78. minuti gostujući tim došao do izjednačenja, kada je Moro pogodio za 1:1.

I dok su gosti pokušavali doći do drugog gola i pobjede, uslijedila je kontra domaćih i Bogojević zabija za veliko slavlje Koprivničana.

Dinamo sada ima 68 bodova, pet manje od vodeće Rijeke, koja od 20 sati dočekuje Osijek.

HNL, 30. kolo:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Slaven Belupo - Dinamo 2:1 (Heber 43, Bogojević 90/ Moro 78)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.