Foto: EPA

Dortmund pobijedio Bayern sa 3:2

Veliki preokret Dortmunda u Minhenu za finale DFB Pokala

Endin Čaušević

Fudbaleri Borussije Dortmund savladali su večeras Bayern u derbiju polufinala DFB Pokala sa 3:2.

Dortmund je večeras na Allianz Areni priredio veliko iznenađenje jer je savladao Bayern sa 3:2 nakon preokreta. Gosti su poveli u 19. minuti utakmice kada je Reus zatresao mrežu Bavaraca. Ipak, do kraja prvog poluvremena domaći tim je uspio da preokrene.

Prvo je u 28. minuti Martinez izjednačio na 1:1, a u finišu prvog dijela Hummels je zatresao mrežu Dortmunda za 2:1. No, posljednju riječ u ovoj utakmici imali su fudbaler Dortmunda koji su u drugom dijelu sjajnim preokretom došli do finala.

Na 2:2 izjednačio je Aubameyang u 69. minuti, a svega pet minuta kasnije Dembele pogađa za veliki preokret što se ispostavilo i za konačnih 2:3. Podsjećamo, u finalu će Dortmund igrati protiv Frankfurta koji je sinoć nakon penala izbacio Monchengladbach.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

DFB Pokal, polufinale:

Bayern - Borussia Dortmund 2:3


Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.