Foto: EPA

Bayern želi napadača

Mudra igra Bavaraca oko Griezmanna

Midhat Šljivak

Zvijezda madridskog Atletica Antoine Griezmann sve se češće povezuje s odlaskom iz ovog kluba.

Francuski napadač se najčešće povezuje s odlaskom u redove Manchester Uniteda, koji je navodno spreman izdvojiti čak 100 miliona eura za ovog fudbalera.

Iako engleski mediji tvrde da se Griezmann već dogovorio s Crvenim đavolima, njemački Bild tvrdi da se u igru za njegovo dovođenje uključio i Bayern.

Navodno je i bavarski klub spreman izdvojiti istu sumu novca kao i Manchester, ali računaju i da United možda neće igrati Ligu prvaka, te u tome vide svoju šansu da angažuju sjajnog fudbalera.

Ipak, ranije su iz rukovodstva bavarskog kluba najavljivali da velikih transfera u narednim godinama klub neće imati. Iako je u to teško povjerovati, 100 miliona eura je cifra koju bi rijetko ko ponudio, a ako neko ima novca to su Bayern i Manchester United.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Izvjesno je da nas čeka burno ljeto kada su transferi u pitanju, ali ćemo na eventualni transfer Griezmanna vjerovatno sačekati sami finiš prelaznog roka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.