A, mnogi su ga osporavali...

Samo četiri stopera u Engleskoj zarađuju više od Lovrena

Hrvatski fudbaler Dejan Lovren (27) je danas produžio ugovor sa Liverpoolom do 2021. godine.

Ovaj rođeni Zeničanin će po novom ugovoru zarađivati čak 100.000 funti sedmično, pa je sada jedan od najplaćenijih stopera u Engleskoj.

U Premier ligi igraju samo četiri stopera koji su plaćeniji od često osporavanog hrvatskog reprezentativca, koji izgleda ipak nije toliko loš kakvim su ga često predstavljali.

U nastavku pogledajte malu, ali odabranu ekipu stopera koja je ispred Lovrena kada su u pitanju sedmična primanja u Engleskoj.

4. David Luiz

Brazilski stoper David Luiz ugovor sa Chelseajem ima do 2019. godine, a prema njemu zarađuje 120.000 funti sedmično i četvrti je najplaćeniji stoper u Premier ligi.

3. Nicolas Otamendi

Nicolas Otamendi je u Manchester City stigao prije dva ljeta iz Valencije i tada je sa Građanima potpisao ugovor do 2020. godine. Argentinac sedmično zarađuje 120.000 funti, baš kao i Luiz.

2. Vincent Kompany

Još jedan stoper Cityja je na ovoj listi. Vincent Kompany, baš kao i njegov kolega Nicolas Otamendi, sedmično zarađuje 120.000 funti. Ugovorom je za klub sa Etihada vezan do 2019. godine.

1. John Terry

Najplaćeniji stoper u Premier ligi je John Terry. Legendarni kapiten Chelseaja zarađuje čak 150.000 funti sedmično, ali je izvjesno da će na kraju ove sezone napustiti Chelsea. Ipak, još uvijek se ne zna hoće li završiti karijeru ili se okušati u Kini, ili možda MLS-u...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.