Foto: EPA

Ništa od Barcelone

Službeno: Alcantara u Bayernu još četiri godine

Španski reprezentativac Thiago Alcantara potpisao je novi ugovor sa Bayernom.

Iako se pominjala mogućnost povratka u Barcelonu, od toga neće biti ništa jer je Alcantara danas sa minhenskim klubom potpisao novi ugovor do 2021. godine. 

"Thiago je jedan od najboljih veznjaka u Evropi. Vrlo smo sretni što sam ga zadržali", izjavio je Bayernov predsjednik Karl-Heinz Rummenigge. 

Oduševljenje nije skrivao ni sam Alcantara.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Moja porodica i ja se osjećamo u Minhenu kao kod kuće. Zadovoljni smo i želim se u budućnosti naosvajati trofeja sa Bayernom", poručio je Španac.

Alcantara je ove sezone jedan od najvažnijih igrača u timu Carla Ancelottija. Sa Bayernom je, između ostalog, do sada osvojio tri Bundeslige, dva njemačka Kupa, Superkup Njemačke, kao i UEFA Superkup i Svjetsko prvenstvo za klubove. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.