Foto: EPA

Slučaj i dalje nije riješen

Osumnjičeni za napad u Dortmundu se izjasnio

Za bombaški napad na autobus sa igračima Borussije iz Dortmunda uhapšen je njemačko-ruski državljanin Sergej W.

Sergej je, prema natpisima inostranih medija, sam osmislio bombaški napad u kojem je povrijeđen nogometaš dortmundskog kluba Marc Bartra i jedan od policajaca koji su bili u pratnji autobusa. 

Iako je na mjestu zločina bilo pismo u kojem su islamistički ekstremisti preuzeli odgovornost, za napad je na kraju osumnjičen 29-godišnji Sergej W. koji je ubrzo lišen slobode. On je na dan napada navodno bio u istom hotelu u kojem su odsjeli i nogometaši i da je njegova soba gledala na ulicu u kojoj su odjeknule eksplozije.  

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kako piše njemački Suddeutsche Zeitung, istraga u vezi s napadom se vodi veoma sporo, a advokat osumnjičenog Reinhard Treimer je izjavio kako je njegov klijent odbio optužbe, te kako je to i rekao sudiji. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.