Bez pobjednika

Plemićima samo bod u Krupi

Midhat Šljivak

Krupa i Zrinjski odigrali su meč bez pobjednika (1:1) u susretu 6. kola Lige za prvaka.

Dosta dobar meč u prvom poluvremenu prilikom za goste je otvorio Tomić, ali je Kutić sjajno reagovao i odbranio je njegov šut. Zrinjski je kontrolisao igru u prvom dijelu, a u 27. minuti su stigli i do vodstva. Prekrasan gol je postigao Tonći Kukoč za vodstvo od 1:0.

Do kraja prvog dijela gosti su imali pokušaj i preko Jovića, koji odlazi preko gola, dok je Piriću na drugoj strani prijetio Marković. Ipak, na odmor se otišlo vodstvom gostiju od 1:0.

Ipak, nakon sedam minuta igre u nastavku domaći su poravnali. Krenuli su jako agresivno ka golu Plemića i u 52. minuti pogotkom Elvira Koljića dolaze do poravnanja (1:1).

Oba tima su veoma lako mogla do pobjeda u ovom susretima. Domaći su imali zaista odlične kontre koje im na kraju nisu donijele novi gol, dok je Zrinjski preko Tomića i Bilbije mogao do gola, ali ih je loša realizacija koštala.

Na kraju su Plemići osvojili samo bod u ovom meču i to bi ih na kraju moglo koštati u borbi za naslov prvaka.

Liga za prvaka, 6. kolo:

Krupa - Zrinjski 1:1 (Koljić 52' / Kukoč 27')

Krupa: Kutić, Redžić, Jašarević, Koljić, Ljubenović, Dujaković, Vuković, Milutinović, Vukotić, Aleksić, Mirković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Pirić, Graovac, Tomić, Barić, Jović, Lučić, Jamak, Petrak, Jakovljević, Kukoč, Bilbija.







Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.