Foto: EPA

27. titula prvaka za Bavarce

Bayern u velikom stilu do nove titule prvaka!

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern odbranio je naslov prvaka Njemačke. Bavarci su večeras na gostovanju pregazili Wolfsburg rezultatom 6:0, te su tri kola prije kraja osigurali 27. naslov u klupskoj historiji.

Nakon što je danas RB Leipzig kiksao protiv Ingolstadta (0:0), bilo je jasno da će Bayern eventualnom pobjedom doći do novog naslova. To se na kraju desilo i Bavarci su sa šest golova u mreži počastili domaćine.

Poveli su u 19. minuti. David Alaba je prekrasno pogodio za 0:1, da bi do kraja poluvremena Robert Lewandowski s dva gola povećao prednost gostiju iz Minhena na 3:0.

Nastavak meča donosi potpunu katastrofu za Wolfsburg. Robben je u 66. minuti povećao prednost na 4:0, da bi posao u ovom meču završili Thomas Muller i Joshua Kimmich za konačnih 6:0.

Bavarci su tako na lagan način stigli do 27. naslova prvaka Njemačke, dok je Wolfsburg u teškoj situaciju i boriće se za opstanak.

Bundesliga, 31. kolo:

Wolfsburg - Bayern 0:6

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.