Gostujući niz bez poraza

Zrinjski u Krupi postao vlasnik novog rekorda

Remijem u subotnjem duelu protiv Krupe (1:1), nogometaši Zrinjski postali su vlasnici još jednog premijerligaškog rekorda. 

Subotnji remi donio je produžetak niza Plemića bez poraza u gostima na 13 utakmica, čime su nadmašili rekord FK Željezničar iz sezone 2011/2012.

Zrinjski je ove sezone u gostima upisao poraz samo u drugom kolu protiv FK Sarajevo (0:2), nakon čega su zabilježili pet pobjeda (Željezničar 1:0, Metalleghe 4:0, Olimpic 5:0, Vitez 1:0, Mladost 1:0), te osam remija (Široki Brijeg 1:1, Krupa 0:0, Radnik 1:1, Sloboda 3:3, Čelik 1:1, Sarajevo 0:0, Sloboda 0:0, Krupa 1:1).

Plemići su rekorderi i kada je u pitanju domaći niz bez poraza, s obzirom da je isti trajao pomalo nestvarnih 55 utakmica.

Zrinjski je trenutno drugoplasirana momčad BH Telecom Premijer lige sa bodom zaostatka za liderom Željezničarom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.