Nije ga mogao gledati

Otac istjerao lažnog Messija iz kuće

Nedavno su se na internetu pojavile fotografije Messijevog najsavršenijeg dvojnika Rize Perestesa koji dolazi iz Irana, a sada stiže i nastavak priče.

Ovaj Iranac, koji zaista neodoljivo podsjeća na slavnog Argentinca, više nema mira u Teheranu u kojem živi.

Gdje god se pojavi, 'Lažni Messi' privlači ogromnu pažnju i svi mu prilaze da se fotografišu sa njim, posebno kada obuče Messijev dres.

Pored toga, Riza je postao vrlo zanimljiva ličnost tamošnjim medijima, pa je tako u jednom intervjuu govorio da mu sličnost sa Messijem pomaže u životu, ali da je zbog toga imao i nekoliko ne baš prijatnih iskustava.

"Davno su ljudi primijetili da strašno ličim na Messija, a otac me je ohrabrio da se obučem u Barceloninu opremu i da se predstavljam kao on", rekao je Riza, koji je zatim prepričao još jednu anegdotu:

"Moja reprezentacija Iran je na Svjetskom prvenstvu igrala protiv Argentine, a baš je Messi postigao gol u sudijskoj nadoknadi kojim smo ispali sa prvenstva. Moj otac stvarno voli fudbal i to večer me je izbacio iz kuće, samo da me ne gleda jer ličim na njega".


Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.