Želi napustiti Lyon

Novi klub se uključio u borbu za Lacazettea

Najbolji fudbaler Lyona Alexandre Lacazette ovog ljeta želi promijeniti klub, a u borbu za njega se uključio i jedan bundesligaš.

Najveći interes za sjajnog francuskog napadača pokazivali su Arsenal i Atletico, a sada se spominje i prelazak u Borussiju Dortmund.

Kako je Pierre-Emerick Aubameyang sve bliže napuštanju Borussije uz neko rekordno obeštećenje, vjeruje se da će dio zarađenog novca biti usmjeren u kupovinu Lacazettea, koji će sigurno biti izuzetno skupa investicija.

Alexandre Lacazette i njegov agent će se danas sastati sa predsjednikom Lyona Jean-Michelom Aulasom i razgovarat će o njegovoj budućnosti, nakon čega bi mnoge stvari trebale biti jasnije.

Lacazette je ove sezone postigao 30 golova za Lyon, a nedavno je poručio da karijeru želi nastaviti isključivo u klubu koji će nastupati u Ligi prvaka naredne sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.