Studenti ponovo u regionalnom takmičenju?

KK Bosna Royal dobija specijalnu pozivnicu za ABA ligu?

Košarkaši sarajevske Bosne Royal mogli bi dobiti specijalnu pozivnicu za učešće u ABA ligi naredne sezone, prenosi srbijanski Sport klub.

Obzirom da su se promijenila pravila kada su u pitanju kvalifikacije za Svjetsko i Evropsko prvenstvo, čelni ljudi ABA lige mogli bi od naredne sezone ponovo uvesti Final Four završnicu.

Podsjetimo, protekle tri godine ekipe su igrale play-off nakon regularnog dijela sezone, a sva tri puta je titulu osvajala ekipa Crvene Zvezde. Obzirom da će se sada raspored takmičenja morati promijeniti s vremena na vrijeme zbog kvalifikacija za Evropsko ili Svjetsko prvenstvo, vjerovatno ćemo na kraju gledati umjesto play-offa Final Four u ABA ligi.

Ipak, daleko bitnija informacija za sve ljubitelje košarke u BiH, a posebno u Sarajevu, je činjenica da bi sarajevska Bosna Royal mogla dobiti specijalnu pozivnicu da nastupa naredne sezone u ovom takmičenju.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Popularni Studenti su od A1 lige prošle sezone, došli do finala play-offa za prvaka BiH, koje večeras počinje u Aleksandrovcu, a ukoliko na kraju ne postanu prvaci države, mogli bi da učestvuju u ABA ligi putem specijalne pozivnice.

Podsjetimo, ove sezone je preko specijalne pozivnice u ABA ligi sa dosta uspjeha nastupala makedonska ekipa Karpoš Sokoli. Inače, naredne sezone bi u regionalnoj košarkaškoj ligi trebalo nastupati 14 klubova (4 iz Srbije, 3 iz Hrvatske, 2 iz Crne Gore i Slovenije te po jedan iz Makedonije i BiH).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.