Foto: EPA

Građani nemilosrdni na Etihadu

City razbio Crystal Palace i zauzeo treće mjesto

Manchester City je danas na Etihadu razbio Crystal Palace rezultatom 5:0 u 36. kolu Premier lige.

Utakmica nije mogla bolje početi za Građane, koji su već u 2. minuti poveli golom Davida Silve. Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao, da bi već u 49. minuti Kompany efektno pogodio za 2:0.

Deset minuta kasnije, Kevin De Bruyne je postigao i treći pogodak  da bi Sterling u 82. minuti pogodio za 4:0. Konačnih 5:0 je u sudijskoj nadoknadi postavio Otamendi i to nakon dodavanja De Bruynea, kojem je to bila druga asistencija na ovoj utakmici.

Manchester City je ovom pobjedom došao do 69. boda i sada se nalazi na željenom trećem mjestu, bodovno poravnat sa Liverpoolom.

Sa druge strane, Crystal Palace je 16. sa 38 bodova i još uvijek nije prebrodio brige oko opstanka u ligi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.