Bundesliga

Borussia bolja od Hoffenheima, Darmstadt zvanično ispao

Edmir Škorić

Bayern je u prošlom kolu visokom pobjedom nad Wolfsburgom osigurao novi naslov, a danas je rasterećeno igrao protiv Darmstadta, kojeg je na kraju savladao s 1:0, uz pogodak Bernata u 18. minuti.

Bavarci su igrali u nešto izmijenjenom sastavu, no i to im je bilo dovoljno da ostvare novu pobjedu, dok je Damrstadt našeg Marija Vrančića i zvanično ispao u 2. ligu. Vrančić je danas odigrao 66 minuta.

Jedan od derbija začelja igrao se na Audi Sportparku u Ingolstadtu, a domaćin je prokockao šansu da upiše zlata vrijednu pobjedu nad gostima iz Leverkusena.

Rezervista Kittel u 73. donosi Ingolstadtu vodstvo, ali se Bayer preko Havertza u 78. minuti spasio poraza. Bayer još nije osigurao ostanak, mada je blizu tome, dok Ingolstadt s 30 bodova ostaje pretposljednji i male su šanse da će se izvući.

Izuzetno važnu pobjedu Wolfsburg je ostvario u Frankfurtu. Golovima Didavija i Gomeza gosti su slavili s 2:0 i sada su na tri boda od opasne zone, s tim da HSV ipak ima utakmicu manje.

Borussia Dortmund je pobijedila Hoffenheim u jednom od derbija kola s 2:1, a golove su dali Marco Reus u četvrtoj minuti i Aubameyang u 82. minuti. Isti igrač je u 14. promašio penal. Za goste je jedini gol s penala u 85. minuti postigao Kramarić.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

S ovom pobjedom Borussia je preskočila Hoffenheim i sada je trećeplasirana s dva boda više od današnjeg rivala, pa tako da dva kola prije kraja ima priliku da ovjeri direktan plasman u Ligu prvaka.

U manje značajnoj utakmici Borussia M'gladbach je ugostila Augsburg i taj susret završen je rezultatom 1:1.


Marco Reus Goal HD - Borussia Dortmund 1-0... by FootballLiveeHD
Pierre-Emerick Aubameyang Goal HD - Borussia... by smoki-bobi
Penalty Goal Kramaric (2:1) Borussia Dortmund... by ylberenexhipi
Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.