Foto: EPA

Izvršni direktor Borussije Hans-Joachim Watzke tvrdi

"Aubameyang nije rekao da želi napustiti Borussiju"

D. Rakanović

Izvršni direktor Borussije Dortmund Hans-Joachim Watzke izjavio je da Pierre-Emerick Aubameyang do sada nije dao znak Upravi kluba da želi napustiti Dortmund.

Za Aubameyanga se već neko vrijeme špekuliše o transferu u francuski PSG.

"Nemam konkretnija saznanja o tome, sve što znam je iz medija. Ipak, s obzirom na to da imam dugogodišnje iskustvo, mogu da zaključim da nije sve u redu. Čekamo... Ako Aubameyang ima osjećaj da bezrezervno želi da ode, sigurno će pokušati da razgovara sa nama. Međutim, to se do sada nije desilo“, rekao je Wacke.

Njemački Bild u petak je objavio da se sjajni napadač tima iz Dortmunda sastao sa sportskim direktorom PSG-a Patrickom Kluivertom i da je dogovor načelno postignut. PSG je bolja ponuditi trogododišnji ugovor, platu od 14 miliona eura godišnje, a Borussiji će za njegove usluge isplatiti čak 70 miliona eura na ime obeštećenja. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.