Borussia bolja od Hoffenheima, Darmstadt zvanično ispao

Bundesliga

Borussia bolja od Hoffenheima, Darmstadt zvanično ispao

E. Škorić

Bayern je u prošlom kolu visokom pobjedom nad Wolfsburgom osigurao novi naslov, a danas je rasterećeno igrao protiv Darmstadta, kojeg je na kraju savladao s 1:0, uz pogodak Bernata u 18. minuti.

Bavarci su igrali u nešto izmijenjenom sastavu, no i to im je bilo dovoljno da ostvare novu pobjedu, dok je Damrstadt našeg Marija Vrančića i zvanično ispao u 2. ligu. Vrančić je danas odigrao 66 minuta.

Jedan od derbija začelja igrao se na Audi Sportparku u Ingolstadtu, a domaćin je prokockao šansu da upiše zlata vrijednu pobjedu nad gostima iz Leverkusena.

Rezervista Kittel u 73. donosi Ingolstadtu vodstvo, ali se Bayer preko Havertza u 78. minuti spasio poraza. Bayer još nije osigurao ostanak, mada je blizu tome, dok Ingolstadt s 30 bodova ostaje pretposljednji i male su šanse da će se izvući.

Izuzetno važnu pobjedu Wolfsburg je ostvario u Frankfurtu. Golovima Didavija i Gomeza gosti su slavili s 2:0 i sada su na tri boda od opasne zone, s tim da HSV ipak ima utakmicu manje.

Borussia Dortmund je pobijedila Hoffenheim u jednom od derbija kola s 2:1, a golove su dali Marco Reus u četvrtoj minuti i Aubameyang u 82. minuti. Isti igrač je u 14. promašio penal. Za goste je jedini gol s penala u 85. minuti postigao Kramarić.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

S ovom pobjedom Borussia je preskočila Hoffenheim i sada je trećeplasirana s dva boda više od današnjeg rivala, pa tako da dva kola prije kraja ima priliku da ovjeri direktan plasman u Ligu prvaka.

U manje značajnoj utakmici Borussia M'gladbach je ugostila Augsburg i taj susret završen je rezultatom 1:1.


Marco Reus Goal HD - Borussia Dortmund 1-0... by FootballLiveeHD
Pierre-Emerick Aubameyang Goal HD - Borussia... by smoki-bobi
Penalty Goal Kramaric (2:1) Borussia Dortmund... by ylberenexhipi
Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi