Nebojša Milošević za SportSport.ba

"Zatečen sam, ali iz Radnika nosim lijepe uspomene"

Bh. sportsku javnost je danas iznenadila vijest da je Nebojša Milošević napustio klupu Radnika iz Bijeljine, s kojim je bilježio veoma dobre rezultate u ovoj sezoni Premijer lige.

Ovaj 43-godišnji srbijanski stručnjak je u razgovoru za SportSport.ba poručio da je i sam pomalo iznenađen što neće dočekati kraj sezone na klupi Radnika, koji još uvijek ima realne šanse da se domogne Evrope. 

"Iskren da budem, i meni je iznenađujuće i pomalo sam zatečen što je došlo do ovoga jer to zaista nisam planirao i očekivao. Lijepo mi je bilo u Bijeljini svih ovih mjeseci, sa predsjednikom kluba Mladenom Krstajićem sam od prvog dana do danas imao perfektnu komunikaciju, uostalom kao i sa svima u klubu, igračima, medijima... Jučer sam sa predsjednikom sjedio četiri ili pet sati i pričali smo otvoreno i iskreno. Naša zajednička ocjena je bila da smo izborili cilj plasmanom u Ligu za prvaka, da igramo kvalitetno i da smo možda zaslužili više bodova u ovoj Ligi za prvaka. Međutim, to što nismo pobijedili nijednu od tih sedam utakmica bio je i povod za naš razgovor. Predsjednikov prijedlog je bio da se smjenom trenera napravi jedna šok terapija, a ja sam to prihvatio tako da možemo reći da se radi o sporazumnom prekidu saradnje", započeo je Milošević, koji je potom nastavio:

"Ponosan sam na period koji sam proveo u Radniku. Kada sam dolazio u klub, cilj nije bio da se plasiramo u Evropu već da izborimo mjesto među najboljih šest ekipa i da se domognemo Lige za prvaka. Malo mi je žao što neću dočekati kraj sezone na klupi, jer ostala su još samo tri kola, a mi smo četvrti na tabeli, imamo realne šanse za Evropu i igrat ćemo u finalu Kupa Republike Srpske. Moram da kažem da su četiri poraza u Ligi za prvaka došla od objektivno boljih ekipa nego što je Radnik, koliko god meni ovaj klub bio drag, ali siguran sam da smo u tim utakmicama na terenu zaslužili mnogo više od toga. Kada već više nisam trener Radnika, do kraja sezone ću biti navijač ovog kluba i vjerujem da u preostalim utakmicama možemo ispuniti zacrtane ciljeve".

Miloševiću je ovo bio prvi angažman u bh. fudbalu, a ističe da se prijatno iznenadio stanjem u Premijer ligi, iako je naglasio i nekoliko velikih mana.

"Iz bh. fudbala nosim lijepe uspomene. Mislim da je smanjenje lige i njena podjela na dvije podlige za prvaka i opstanak doprinijelo kvalitetu, ali i zanimljivosti takmičenja. Nadam se da će do kraja sezone sve biti regularno i proći onako kako treba. Nažalost, veliki problem u bh. fudbalu je infrastruktura i mislim da bi se to uskoro moralo podići na jedan viši nivo. Također, i u BiH je, kao i u ostalim državama na ovim prostorima, loše to što ne postoji istinski kontinuitet. Klubovi prečesto mijenjaju trenere, neki tokom sezone promijene i nekoliko Uprava, a podatak da će samo Slobodan Starčević iz Krupe 'preživjeti' cijelu sezonu na klupi svog kluba dovoljno govori o tome".

Miloševića će na klupi Radnika privremeno zamijeniti Mladen Žižović, a sada već bivši trener kluba iz Bijeljine ističe da još ne zna šta dalje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Trenutno nemam neki konkretan plan jer sam, ponavljam, još uvijek zatečen. Vrijeme koje dolazi iskoristit ću za odmor i druženje sa porodicom, a onda ću tražiti novi angažman i otići 'trbuhom za kruhom', što bi rekao naš narod", rekao je za kraj razgovora za SportSport.ba Nebojša Milošević.

Nebojša Milošević je u prošlosti radio kao glavni trener u Radu i BSK Borči, a bio je pomoćni trener u Crvenoj zvezdi i kineskom Changchun Yataiju. Radnik je preuzeo krajem augusta 2016. godine, kada je zamijenio Slavka Petrovića koji je otišao u Željezničar, a ovaj klub je predvodio na 28 utakmica i ostvario 11 pobjeda, devet remija i osam poraza.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.