Kapiten Madriđana poručio

Ramos: Real je uvijek gladan trofeja

D. Vejo

U maniru pravih vođa na terenu, štoper Reala Sergio Ramos predvodio je svoj tim do finala Lige prvaka.

Galaktikosi su sinoć poraženi na Vicente Calderonu od Atletica (2:1), ali su i uprkos toj činjenici osigurali plasman u veliko finale koje je treće za Madriđanje u posljednje četiri sezone, a ukupno 15. do sada.

"Niko nije rekao da će biti lako, ali smo na kraju ostvarili cilj. Nismo pali ni kada smo gubili 2:0, izdržali smo pritisak, postigli gol i kasnije dominirali. Mnogi su pričali kako je ovo duel siromašnog ili bogatog kluba, ali nije tako. Skromnost ili imaš ili nemaš", izjavio je štoper Reala, Sergio Ramos.

Defanzivac Reala, o Juventusu je imao samo riječi hvale, ali je dodao i to kako njegovi saigrači i on imaju samo jedan cilj.

"Svi smo srećni zbog činjenice da igramo treće finale Lige prvaka u svega četiri godine. Mi smo uvijek gladni i željni trofeja. Sada nas čeka posljednja prepreka, Juventus. Znamo s kakvim protivnikom imamo posla. Biće to prava fudbalska poslastica u Cardiffu. Neće biti lako, šanse su 50:50", dodaje defanzivac Madriđana.

Finale Lige prvaka između Reala i Juventusa igra se trećeg juna, a do tada Zinedine Zidane i njegovi izabranici moraju razmišljati o Primeri i borbi za trofej.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.