1. kolo Lige prvaka

Pepe i Gago putuju u Zurich

Edmir Škorić

Utorak će prvim utakmicama grupnih faza startati Liga prvaka. Madridski Real gostuje kod švicarskog Zuricha, a trener Maulo Pellegrini računat će na Pepea i Gaga.

Već prvo kolo Realu donosi najlakšeg protivnika iz skupine. Debitant Lige prvaka Zurich suprostavit će se Kraljevima, ili bar pokušati. Trener Reala Manuel Pellegrini u sastav je uključio štopera Pepea i argentinskog veznjaka Gaga.

Naime, Pepe izdržava kaznu od deset utakmica zabrane u Primeri zbog gaženja jednog protivničkog igrača. No, ta kazna se ne odnosi na evropska takmičenja pa će Portugalac biti spreman za utakmicu sa švicarskim predstavnikom.

Argentinac Fernando Gago vratio se u petak sa reprezentativnih obaveza, pa ga je trener Pellegrini odlučio poštediti u sinošnjoj pobjedi Reala nad Espanyolom. Tako će i jedan i drugi biti u sastavu protiv Zuricha.

Mahamadou Diarra, Rafael Van der Vaart, Garay i Sergio Ramos nisu u timu koji putuje u Švicarsku, pa će donekle Real biti oslabljen. Nakon Zuricha, Madrižani će igrati na Bernabeu protiv Marseillea, a 21. novembra gostovat će Milanu kada će Huntelaar i Kaka igrati protiv bivših klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.