Široki osvojio Kup BiH

Sablić: Spasili smo sezonu i zasluženo osvojili Kup BiH

Endin Čaušević

Fudbaleri Širokog Brijega osvojili su Kup Bosne i Hercegovine nakon pobjede protiv Sarajeva.

Široki je večeras u revanšu slavio tek nakon penal serije sa 4:2 jer je Sarajevo sa 1:0 bilo bolje u regularnom dijelu utakmice. Nakon meča trener domaćih Goran Sablić kazao je da je njegov tim zasluženo slavio i osvojio Kup BiH.

"Osvajanje Kupa BiH nam je bio cilj i jedina šansa da sapsimo sezonu i izborimo Evropu. Zasluženo smo slavili iako večeras nismo bili pravi. Mučili smo se cijelu utamicu, Sarajevo je to osjetilo i nisu imali šta da izgube. Penali su uvijek lutrija, ali kada sagledamo cijelu sliku zasluženo smo osvojili trofej. Čestitam momcima i cijelom timu na ovome", rekao je Sablić nakon utakmice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.