Drugo uzastopno finale

Protiv Željka se ne može: Fenerbahče u finalu Eurolige

Košarkaši Fenerbahčea igrat će protiv Olympiakosa u velikom finalu Eurolige. Ekipa Željka Obradovića večeras je slavila u polufinalnom meču protiv Real Madrida sa 84:75.

Fener igra ovaj Final Four pred domaćom publikom, a na klupi imaju genijalca Željka Obradovića i bili su favoriti večeras. Tu ulogu su opravdali i to bez većih problema jer su tokom čitavog meča imali prednost.

Prva dionica je otišla potpuno na stranu Fenera jer su slavili sa 21:13, a drugu su dobili sa 23:21. Njihova prednost je rasla i do 15 poena u trećoj četvrtini i bilo je sasvim jasno da se Real neće moći vratiti. U posljednjoj četvrtini Real se nije predavao, ali prednost Fenera nisu uspjeli da ozbiljnije ugroze i tim Željka Obradovića igrat će veliko finale u nedjelju.

Podsjetimo, Fener će protiv Olympiakosa igrati drugo vezano finale Eurolige te će tražiti prvu titulu prvaka Evrope, kako za sebe, tako i za tursku košarku. 

Najefikasniji u redovima pobjedničkog tima bio je Ekpe Udoh sa 18 poena, dok je Bogdan Bogdanović dodao četiri manje. Sjajnu utakmicu je odigrao i Nikola Kalinić, a on je ubacio 12 poena. Kod Real Madrida Sergio Llull je imao čak 28, a Jaycee Carroll 21 poen.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti