Trener Zrinjskog presretan

Slišković: Nisam mogao gledati penal

Trener HŠK Zrinjski Blaž Slišković bio je presretan nakon završetka utakmice u Bijeljini, u kojoj je njegov tim slavio sa 2:1 protiv Radnika.

Radnik je vodio sa 1:0 i imao igrača više, ali Zrinjski je stigao do preokreta golovima Saše Kajkuta, a pobjedonosni gol je postignut u četvrtoj minuti sudijske nadoknade iz penala.

"Zaista sam emotivno iscrpljen. Teška utakmica, pokušali smo sve sa igračem manje iako, ruku na srce, Radnik je imao dvije-tri 'mrtve' prilike za 2:0. Sreća nas je poslužila, a mi smo i sa deset igrača odigrali maksimalno koliko smo mogli i na kraju nam se isplatilo", rekao je Slišković, te dodao:

"Saša Kajkut je bio naš junak. Znali smo da je igrač od kojeg možemo mnogo očekivati u ovakvoj utakmici. Nisam mogao gledati penal. Ipak treba uzeti u obzir da bi taj gol mogao da nam donese titulu. Očekuje nas utakmica sa Slobodom, biće teško i oni neće doći da se predaju".

Zrinjski je jedno kolo prije kraja preuzeo prvo mjesto od Željezničara, od kojeg ima jedan bod više.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.