Na krilima Duranta Golden State došao do pobjede

Warriorsi došli na korak od velikog finala

D. Rakanović

Košarkaši Golden State Warriorsa savladali su na gostovanju San Antonio Spurse sa 120:108 i došli na korak od plasmana u veliko finale NBA lige. 

Iako oslabljeni neigranjem Leonarda i od ranije Parkera, Spursi su bolje ušli u utakmicu i vodili nakon 12 minuta sa 33:29. Ipak Warriorsi u drugom periodu igre serijom od 12 vezanih poena za tri minute odlaze na dvocifrenu prednost (49:61). Do poluvremena Spursi smanjuju deficit na devet poena (55:64).

San Antonio bolje otvara nastavak utakmice i dolazi na samo tri poena zaostatka (71:74). Warriorsi tada ubacuju u brzinu više i sjajnom serijom dolaze do 18 poena prednosti (80:98). San Antonio do kraja trećeg perioda uspijeva smanjiti zaostatak na 12 poena (88:100). U posljednjem periodu Warriorsi su kontrolisali zaostatak i rutinski priveli utakmicu kraju. 

Kevin Durant predvodio je Warriorse do pobjede postigavši 33 poena, uz deset skokova, četiri asitencije i dvije ukradene lopte, ali je imao i sedam izgubljenih lopti. Pratio ga je Stephen Curry sa 21 poenom, Klay Thompson je dodao 17, a JaVale McGee 16 poena. 

Kod Spursa se istakao Manu Ginobili sa 21 poenom. LaMarcus Aldridge ubacio je 18, a Jonathon Simmons 14 poena. Španski veteran Pau Gasol ubacio je 12 poena i imao deset skokova. 

Warriorsi sada vode sa 3:0 u seriji, a četvrta utakmica na rasporedu je u utorak od tri sata po srednjoevropskom vremenu. 

 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.