Plemići blizu titule

Zrinjski jubilarni 100. put na prvom mjestu

  Epilogom 9. kola Lige za prvaka Zrinjski je ponovo preuzeo lidersku poziciju u bh. šampionatu. 

Mostarski klub je jučer u Bijeljini savladao Radnik rezultatom 2:1, a pobjeda je za izabranike Blaža Sliškovića slađa još iz razloga što su do nje došli s igračem manje i to u 93. minuti iz jedanaesterca. 

Zrinjski je tako došao na korak od osvajanja pete titule prvaka BiH i samim tim je preuzeo čelo tabele po 100. put u premijerligaškoj historiji koja se piše od sezone 2002./2003. 

U petnaest sezona na prvom mjestu barem jedno kolo bilo je četrnaest različitih klubova, a najbliže Zrinjskom su NK Široki Brijeg (86), FK Sarajevo (69) i FK Željezničar (67). 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U aktuelnoj sezoni Zrinjski je prvo mjesto držao 21 kolo, a po pet kola na prvom mjestu su bili Sloboda i Željezničar. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.