Remi Metalleghea i Širokog

Mreže mirovale u Banjoj Luci, Metalleghe u teškoj situaciji

E. Škorić

Metalleghe i Široki Brijeg odigrali su susret bez golova u devetom kolu Lige za opstanak.

Olimpik je već ispao, pa se u zadnja dva kola traži još jedan putnik u Prvu ligu Federaciju BiH, a za sada najbliže tome je Metalleghe, koji je danas odigrao nerijeđeno u Banjaluci sa Širokim, no Vitez i Čelik su ostvarili pobjede i tim Mate Neretljaka je u nezavidnoj situaciji.

U zadnjem kolu Metalleghe će gostovati Mladosti, a Čelik gostuje na Otoci, dok će Vitez igrati u gostima kod Širokog Brijega.

U prvih 20 minuta nije bilo prilika, a vrijedno spomena jedino je autogol Dženana Duraka za domaće. Tek u 31. minuti udarac u okvir gola Metalleghea, ali je Krstanović šutirao ravno u Fejzića.

Mogao je Metalleghe do vodstva u završnici prvog dijela, ali je Beganovićev projektil odsjeo na okviru gola Širokobriježana, pa je ostalo 0:0 do odlaska na odmor.

U 57. minuti Durak je imao kolosalnu šansu za Metalleghe, no Bilobrk je spasio Široki. Na drugoj starni Marković puca pored gola Jajčana. Lončar je imao stopostotnu šansu u 70. minuti, ali Fejzić maestralno brani njegov udarac s nekoliko metara.

Imao je Beganović izuzetno dobru šansu u 75. minuti, ali je Bilobrk opet dobro odbranio, da bi potom Durak zbog simuliranja dobio drugi žuti karton i Metalleghe je s desetoricom dočekao kraj, ali promjena nije bilo, mada je Čabraja izašao sam na gol Fejzića u 84. minuti, ali puca pored gola.

Metalleghe - Široki 0:0

Metalleghe: Fejzić, Benović, Jovanović, Durak, Zeba, Sasanović, Vidović, Deak, Beganović, Savinović, Vidaković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki: Bilobrk, Kožul, Pandža, Barišić, Zlomislić, Čabraja, Ćorlua, Menalo, Lončar, Krstanović, Marković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.