Oglasio se predsjednik Širokog Brijega

Kraljević: Ovom kaznom se neće riješiti problemi u Savezu

Endin Čaušević

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici žestoko je kaznila Široki Brijeg zbog dešavanja na revanšu finala Kupa BiH protiv Sarajeva.

Široki Brijeg je kažnjen novčano u iznosu od 25.000 KM, te sa sedam utakmica bez prisustva publike. Klub je kažnjen zbog propusta u organizaciji utakmice, podsticanje mržnje prema drugim licima po osnovu nacije i religije od strane navijača, skandiranje fašističkih slogana, omalovažavanje državne himne, upotreba pirotehničkih sredstava i distribucije alkohola na stadionu.

Nakon što je izrečena kazna oglasili su se i iz Širokog Brijega. Predsjednik ovog kluba, Miro Kraljević, rekao je da je ova kazna iznenađujuća i prema njegovom mišljenu previsoka.

"Smatramo da Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH ovom prilikom nije primjenila jednaka mjerila za NK Široki Brijeg, koja u sličnim situacijama primjenjuje za neke druge klubove. Kada bi se kažnjavalo za sve za što je kažnjen NK Široki Brijeg, ne bi se u BiH više ni jedna utakmica odigrala uz nazočnost publike. Svakako da ćemo se žaliti na ovakvu odluku Disciplinske komisije NS BiH, kojom se sigurno neće riješiti problemi u NS BiH i u bh. nogometu uopće", rekao je Kraljević za klupsku stranicu Širokog Brijega.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.