Foto: EPA

Primorani igrati u trećoj garnituri dresova

Real Madrid u neobičnim dresovima u finalu Lige prvaka

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida 3. juna igraju veliko finale Lige prvaka protiv Juventusa.

Kraljevski klub je već osvojio titulu prvaka Španije, a pred ovim klubom ostala je još jedna utakmica do kraja sezone. Real Madrid će pokušati odbraniti titulu prvaka Evrope u velikom finalu Lige prvaka gdje će snage odmjeriti protiv Juventusa.

Danas je stigla potvrda da će Juve igrati u svojoj standardnoj garnituri dresova jer je zvanično domaćin u ovoj utakmici, dok kod Reala i nije bilo tako lagano izabrati dresove. Kraljevi nisu mogli igrati u bijelim dresovima jer su previše slični Juventusovim, a također ni u crnim rezervnim dresovima zbog istog razloga.

Tako će igrači Real Madrida biti primorani da u ovoj utakmici nose treću garnituru dresova u kojima nisu tako često igrali ove sezone. Kraljeve ćemo u finalu protiv Stare dame gledati u ljubičastim dresovima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.