Varela izbačen zbog tetovaže

Niko Kovač izbacio igrača iz tima zbog nediscipline

D. Rakanović

Hrvatski stručnjak Niko Kovač izbacio je iz ekipe Eintrachta Guillerma Varelu zbog nediscipline.

Varela, koji je u Eintrachtu na posudbi iz Manchester Uniteda, kažnjen je nakon što se tetovirao uprkos zabrani kluba.

Niko Kovač i klupski doktori su zabranili Vareli tetoviranje dok ne odigraju finale Kupa, ali 24-godišnji Urugvajac ih nije poslušao. 

Na njegovu nesreću mjesto na kojem se tetovirao se inficiralo pa je Varela morao kod doktora. 

Kada su saznali za njegov potez u klubu su poludjeli.  Urugvajac je izbačen iz momčadi i klub je objavio kako na njega više ne računa i neće otkupiti njegov ugovor od Manchester Uniteda.

"Njegov potez pokazuje nepoštivanje kluba i saigrača. Iako su mu trener i klupski doktori rekli da se ne tetovira do kraja sezone, nije ih poslušao", rekao je sportski direktor kluba Fredi Bobic i dodao: 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Željeli smo ga zadržati i za iduću sezonu, ali na njega više ne računamo, a slijedi mu i klupska kazna."

Finale DFB Polkala Eintracht igra protiv Borussije Dortmund igra se u subotu. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.