Foto: EPA

Vinicius o transferu u Real

Novo pojačanje Reala: Nisam potpisao zbog novca

Midhat Šljivak

Mladi Brazilac Vinicius Junior (16) postao je u utorak novi igrač Real Madrida.

Nova zvijezda brazilskog fudbala će se Kraljevima pridružiti tek 2019. godine kada postane punoljetan, a njegov trenutni tim Flamengom, inkasiraće čak 45 miliona eura.

Iako je skupo plaćen, mladi napadač kojeg porede s Neymarom, tvrdi da u Rel nije stigao zbog novca.

"Ne razmišljam o novcu. Fokusiran sam samo na fudbal i da navijače ovdje što više usrećim. Glava mi nije u Madridu, ne razmišljam još o Realu i fokusiran sam na Flamengo. Želim napraviti velike stvari ovdje, a kada budem u Realu, tamo ću davati sve od sebe", istakao je Vinicius.

Ovaj mladi fudbaler smatra se jednim od najvećih talenata brazilskog fudbala i predviđa mu se zaista spektakularna budućnosti.

Sada je sve na njemu, a osim fudbalskog talenta, biće mu potrebno i dosta sreće da uspije u Realu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.