Napadač Mladosti i mlade reprezentacije BiH

Aganspahić: Pobjedom se želimo oprostiti od navijača

D. Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja sutra će na svome stadionu u okviru 10. kola Lige za opstanak dočekati ekipu Metalleghea.

Domaćini su obezbjedili opstanak još prije dva kola, dok gostima iz Jajca igra samo pobjeda, ako žele da opstanu u Premijer ligi.

Jedan od igrača koji će sigurno biti najveća prijetnja po gol Metalleghea je i 20-godišnji Almir Aganspahić. Ovaj mladi reprezentativac BiH je u zimskom prelaznom roku došao u Mladost, te svojim igrama ispunio očekivanja ljudi u klubu. Za SportSport.ba govorio je o utakmici protiv Metalleghea, polusezoni u Kaknju, te ambicijama u narednom periodu.

"Mogu kazati da sam poprilično zadovoljan polusezonom, osigurali smo opstanak što je bio glavni cilj, a u posljednjoj utakmici u sezoni želimo da pobjedom zaključimo sezonu, te da se od domaće publike oprostimo s tri boda na svome kontu. Mnogo se priča o sutrašnjoj utakmici, ali mi ćemo maksimalno pošteno odraditi utakmicu i nadam se slaviti pobjedu, jer mislim da smo kvalitetnija ekipa" ističe Aganspahić.

Zadovoljan je minutažom i igrama u klubu, iako nije prošao pripreme s Mladosti.

"Minutažom mogu biti zadovoljan jer sam došao pred početak sezoni, nisam faktički ni odradio pripreme s klubom, ali sam odigrao većinu utakmica. Ovo je sigurno bila uspješna sezone za Mladost, ostaje žal što nismo možda mogli i do finala Kupa, ali opet napravili smo historijski rezultat. Kada sam tek došao u Kakanj, nisam znao puno o klubu, ali u ova četiri mjeseca sam se uvjerio koliko je uređen klub, s dobrim ljudima koji ga vode na čelu s Mensurom Mušijom. Ja imam još godinu dana ugovora, te u narednoj sezoni očekujem još bolje rezultate ekipe, te svoje bolje igre", nada se bivši napadač Sarajeva, Osijeka i norveškog Raufossa.

Ponovo se našao na spisku selektora mlade reprezentacija Vinka Marinovića za utakmicu sa Švicarskom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Velika je čast nositi dres reprezentacije, nastupao sam za omladinske reprezentativne selekcije, a ponovni poziv od selektora Vinka Marinovića me je obradovao. Protiv Lihtenštajna smo pokazali da bi mogli svakoj ekipi biti težak protivnik, pravi ispit ćemo imati u Švicarskoj, koja ima snažnu mladu reprezentaciju. Nadam se da ćemo svi biti zdravi, te da ćemo se dobro pripremiti za tu utakmicu i na kraju ostvariti pozitivan rezultat, što bi naravno bilo sve osim poraza", kazao je za kraj razgovora za SportSport.ba Almir Aganspahić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.