Musemić: Ne zavisimo od ove utakmice i nemamo pritiska

Trener Mladosti DK pred Metalleghe

Musemić: Ne zavisimo od ove utakmice i nemamo pritiska

S. Mlaćo

Iako utakmica nema rezultatski značaj za tim Husrefa Musemića iz tabora Mladosti najavljuju veliku borbu i nova tri boda, jer kako kažu tim Metalleghea im je veliki dužnik. 

"Ekipa Metalleghea nam je veliki dužnik. Svojom igrom i zalaganjem u subotu ćemo se potruditi da dođemo do tri boda i mislim da ekipa iz Jajca nema šta tražiti na našem terenu u Doboju. Atmosfera u timu je sjajna i svi spremno očekujemo ovaj duel, rekao je kapiten Mladosti Aladin Isaković pred duel posljednjeg kola, dodavši:

"Ostaje možda žal što nismo izborili nastup u ligu za prvaka. Koštali su nas porazi od Krupe i Viteza, ali uprkos tome smatram da je sezona bila i više nego uspješna budući da smo igrali i polufinale Kupa BiH što svakako nije mala stvar. Vjerujem da naši navijači mogu biti zadovoljni i mi ćemo nastojati da se u velikom stilu od njih oprostimo ove sezone".

Trener Mladosti Husref Musemić je u najavi ovog susreta rekao kako će na teren izvesti najjačih 11 igrača kojima u ovom trenutku raspolaže. 

"Situacija u odnosu na prošlo kolo je mnogo povoljnija po nas. Nakon kartona u tim su se vratili Isaković i Maksimović, dok će Šišić i Ramović zbog povreda definitivno propustiti i ovaj susret. Želimo odigrati kvalitetan susret, baš kao protiv Olimpika ili Širokog Brijega. Hvala Bogu da nismo u situaciji da zavisimo od ove utakmice i da nema pritiska na igračima. Želimo dobrom igrom i  pobjedom u ovom meču da se zahvalimo navijačima i svim ljudima koji su bili uz nas u toku sezone", rekao je Musemić. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Duel između Mladosti i Metalleghea na rasporedu je u subotu 27. maja 2017. godine u 17 sati na MGM Farm Areni.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi