Foto: EPA

Četvrtfinale ACB lige

Umorni Kraljevi poraženi od Andorre

Košarkaši MoraBanc Andorre su na svom parketu uspjeli slaviti protiv favorizovanog Real Madrida rezultatom 98:77. Ovom pobjedom košarkaši Andorre su, u četvrtfinalnom okršaju, uspjeli doći do 1-1 u pobjedama, te izboriti majstoricu.

Ekipa Andorre je od samog početka uspjevala održavati rezultatski priključak. Real je na poluvremenu vodio rezultatom 39:35, ali onda Andorra dodaje gas i odigrava fantastičnu treću dionicu u kojoj postiže samo poen manje nego što im je to uspjelo za čitavu poluvrijeme.

Treću četvrtinu su domaćini riješili u svoju korist rezultatom 34:20, a odličnu igru su prenijeli i u zadnji period, pa su na kraju slavili veliku pobjedu.

Priliku za igru, doduše veoma kratko, je dobio i juniorski reprezentativac BiH Nikola Marić koji igra u dresu Andorre. Marić, za svega 18 sekundi na parketu nije ostvario nikakav učinak, ali svakako raduje činjenica što naš mladi košarkaš dobija prilike u ovako značajnim utakmicama.

Kod domaćina je najefikasniji bio Giorgi Shermadini sa 19 ubačenih poena i 11 skokova, dok su Andrew Albicy i Oliver Stević dodali po 15 poena.

Najefikasniji u ekipi Reala su bili Nocioni i Carroll sa po 15 poena, dok je 12 postigao Sergio Llull uz loš šut za tri poena, svega 1/7.

Treća, odlučujuća, utakmica će se odigrati u nedjelju u 18:00 sati.

Drugu utakmicu sinoćnjeg programa u okviru četvrtfinala ACB lige su odigrali domaći Tenerife i Unicaja, a i na ovom susretu su bili uspješniji domaćini, pa su nakon pobjede rezultatom 73:67 uspjeli izboriti treću utakmicu serije.

Domaćini su od početka bili bolji rival, a Unicaja je tek u zadnjoj četvrtini pokušala uraditi nešto više na sinoćnjoj utakmici, ali je to ipak bilo nedovoljno.

Najefikasniji u ekipi Tenerifa je bio Richotti sa 14 poena, dok su po 12 postigli Doorenkamp i Kirksay.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

U Unicaji je najraspoloženiji bio Jamar Smith sa 13 ubačenih poena, dok je Lafayette dodao 10.

Treći susret ove dvije ekipe je na rasporedu, takođe, u nedjelju u 18:00 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.