Teško izborena pobjeda

Basaksehir u nadoknadi sačuvao nade za titulu

Fudbaleri Basaksehira su danas na svom terenu savladali Adanaspor sa 2:1 i tako sačuvali kakvu-takvu nadu da mogu do šampionske titule.

Basaksehir je poveo sa 1:0 preko Madureire u 21. minuti, da bi potom počeli problemi za domaće. Prvo je Ozdemir u 30. minuti poravnao na 1:1, da bi strijelac prvog gola Madureira u 36. dobio crveni karton.

Golova nije bilo sve do finiša utakmice kada je Napoleoni u drugoj minuti sudijske nadoknade pogodio za pobjedu Basaksehira (2:1).

Reprezentativac BiH Edin Višća je u igru ušao u 58. minuti umjesto Undera, dok je na golu Adanaspora svih 90 minuta bio Goran Karačić.

Basaksehir ima 70 bodova, jedan manje od Bešiktaša koji sutra igra svoj meč 33. kola. Ukoliko crno-bijeli pobijede, odbranit će titulu prvaka Turske.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.