Bh. finale u Kupu Turske
Foto: EPA

Višćin Basaksehir bolji od Fenerbahcea nakon penala

Bh. finale u Kupu Turske

Basaksehir je izborio finale Kupa Turske nakon što je u neizvjesnoj utakmici savladao Fenerbahce nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

U revanš susretu polufinala Kupa Turske Fenerbahce je ugostio Basaksehir, a gosti su prvi poveli. Za vodstvo gostiju 0:1 pogodio je iskusni  Emre Belezoglu u 42. minuti.

Polovinom drugog poluvremena Fenerbahce se budi, a Moussa Sow u 71. minuti pogađa za izjednačenje.

Novo vodstvo gostima donosi Holmen u 86. minuti, međutim slavlje igrača i navijača Basaksehira nije dugo potrajalo s obzirom da je Tufan samo minutu kasnije ponovo poravnao rezultat.

Nakon 90. minuta igre rezultat je bio 2:2, a kako je istim rezultatom završena i prva polufinalna utakmica pristupilo se produžetcima.

U produžetcima nije bilo pogodaka, tako da je pobjednik dobijen nakon izvođenja penala.

Igrači ove dvije ekipe izveli su, čak, po 13 penala, da bi na kraju Basaksehir, u penal seriji, bio bolji rezultatom 10:9.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Bh. reprezentativac Edin Višća je odigrao čitavu utakmicu za svoj Basaksehir. Višća je u penal seriji promašio jedanaesterac, promašivali su za Basaksehir i Babacan i Under, ali su na njihovu sreću isto učinila i četiri igrača Fenera pa je Basaksehir prošao u finale u kojem će snage odmjeriti sa Konyasporom u kojem nastupaju bh. internacionalci Bajić, Hadžiahmetović i Milošević.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi