Zakarić za pobjedu

Željo pobjedom završio sezonu

M. Šljivak

Željezničar je u posljednjem kolu Lige za prvaka pobijedio Radnik na Grbavici s 2:1.

Željezničar je ofanizvno krenuo u meč. Na otvaranju su prijetili Radniku nekoliko puta, ali su gosti ti koji su iz prvog udarca ka golu zatresli mrežu. Demir Peco je prekrasno pogodio u 15. minuti za prednost tima iz Bijeljine od 0:1.

Krenuo je Željo po poravnanje. Radnik se potpuno povukao i čekao je šansu iz kontri.

Plavi su imali nekoliko odličnih šansi i pokušaja pred golom Mladena Lučića. Golman Radnika je jednom čak i bio savladan, ali je udarac Crnova s linije izbacio Vasić.

Nova velika šansa za Želju viđena je u 40. minuti. Zeba je uposlio Lendrića, ali napadač domaćih iz odlične situacije šutira pored gola.

Željezničar je u nastavku krenuo po izjednačenje. Imali su odličnu šansu preko Lendrića, ali je ovog puta Đurić izbacio s linije. Ipak, u 57. minuti Plavi su poravnali. Pogodio je Lendrić za 1:1, a zatim je uz zvižduke ispraćen s terena.

Pokušao je Željo do kraja da dođe do trijumfa. Imali su Plavi dobru šansu preko Blagojevića, ali je Lučić sjajno odbranio, da bi u nadoknadi meča Zakarić pogodio za konačnih 2:1.

Liga za prvaka, 10. kolo:

Željezničar - Radnik 2:1 

Željezničar: Kjosevski, S.Stevanović, Crnov, Blagojević, Markvoić, Bogičević, Stanić, Zeba, Lenadrić, Osmanković, M.Stevanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radnik: Lučić, Franić, Arnautović, Beširević, Vasić, Srećković, Peco, Obradović, Ostojić, Kosorić, Đurić.



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.